Läkemedelsmarknaden

Välj bättre hudvårdsprodukter istället för läkemedel

Det finns många hudåkommor som man kan lida av och i vissa fall kan det faktiskt vara bättre att välja bättre hudvårdsprodukter istället för att ta läkemedel. Dels slipper man eventuella bieffekter av läkemedlen och dels stärks hudens naturliga barriär.

Läkemedel som hudvård

Många lider av hudåkommor av olika slag. Några vanliga hudåkommor är eksem, psoriasis och acne där läkemedel ibland blir den enda lösningen. Problemet med att behandla hudåkommor med läkemedel är att problemet lätt kommer tillbaka så fort man slutar med läkemedlet. Därför bör man försöka hitta andra sätt som hjälper huden att fungera på egen hand.

Välj rätt hudvårdsprodukter

Det är viktigt att använda sig av rätt hudvårdsprodukter. Annars är risken stor att man skapar problem som inte fanns eller att man förvärrar befintliga hudåkommor. Hos Hudoteket finns det mängder av högkvalitativa hudvårdsprodukter som hjälper huden att hålla sig frisk och kan hjälpa till att läka en trasig hud. Problemet med många hudåkommor är att de skapar mikroskopiska sår i huden, vilket gör att bakterier kan bildas i huden och förvärra problemet. I värsta fall kan även virus släppas in i kroppen. Huden är kroppens största organ och vår yttre barriär. Den ska skydda oss mot alla möjliga former av bakterier och virus som vi utsätts för varje dag, men för att den ska lyckas med det måste den vara hel. Därför är det viktigt att så tidigt som möjligt försöka bryta en ond cirkel att ha en sårig hud. När huden väl har läkt blir det enklare att hålla den frisk.

Fel hudvårdsprodukter kan skapa kontakteksem som kan vara svåra att bli av med. Produkterna kan även vara väldigt verkningslösa. Exempelvis är många handkrämer vattenbaserade och tillför inte mycket fukt till huden. Med alla parfymer och andra tillsatser som finns i krämerna kan de även skapa sveda, klåda och irritation som förvärrar problemet.